Una companyia de 17 actors i 13 músics donarà forma a un nou musical de creació catalana sense precedents a les terres de l’Ebre.

El dissabte 20 d’agost s’estrenarà a l’Auditori de la unió Filharmònica Amposta l’espectacle musical “Fum de caliquenyo” amb música i direcció musical de Tomàs Simón, text de J. Miquel Simón i direcció escènica de Núria Giménez.

Ambientada a l’Amposta del 1915 és la història d’amor de Saoret i Maria, dos joves de la ribera que, malgrat l’enemistat familiar i les males arts de Joanet –un senyorito que està acostumat a aconseguir tot allò que vol- no renunciaran al seu amor. Per aconseguir els seus objectius, la jove parella, rebrà l’ajuda de Roseta, la cosina de Maria, i de Pere, el millor amic de Saoret, tots ells comandats per Ximo un taverner escèptic en qüestions d’amor, i Madame Violette, un personatge enigmàtic i encisador alhora.

“Fum de caliquenyo” vol homenatjar la figura d’una gent que va haver de viure en condicions molt dures a principis de s.XX i durant gran part d’aquest.

Repartiment:

Saoret: Marc Fabregat, Maria: Sílvia Giménez, Saoro, Pere Montanyana, Paquita: Consol Vericat, Sebastià: Cristòfol Pons, Fina: Míriam Segarra, Pere: Mercel Ferré, Roseta: Maria Mingorance, Ximo: Albert Reverter, Madame Violette: Laia Reverté, Joanet: Andreu Ferré, Sr. Joan: Joan Mª Manresa, Sra. Cinta: Ana Gil-Pérez, Parroquians de la taverna: René Gonel, Rubén Royo, Jesús Tomàs i Gabriel Pérez

Músics:

Flauta: Deborah Tomàs, Oboè: Albert Lopegandia, Clarinet: Ricardo Forner, Saxo Alt: Josep Subirats, Saxo Tenor: Agustí Roé, Trompeta: Aïda Beltri, Trombó: Francesc Solà, Fagot: Llorenç Monfort, Violoncel: Sinta Salvadó, Contrabaix: Roser Alemany, Percussió: Andreu Roig,Piano: Lluís Rafales, Director: Tomàs Simón