►El dijous 19 de juliol s’estrena el segon espectacle que va néixer de les residències ABROSSA’M de La Seca Espai Brossa en col·laboració amb l’Institut del Teatre: ‘Estrip- tesi’, una creació de Roger Torns amb les cantatrius i ballatrius Anna Herebia i Laura Daza. Cine, òpera, titelles i música entre d’altres són els llenguatges que la cia ha explorat per parlar de poesia, política i llibertat. L’espectacle serà en cartell fins al 5 d’agost.

►Amb la dramatúrgia i direcció de Roger Torns. La composició musical de Laura Daza, Anna Herebia i Roger Torns. Amb el vestuari de Núria Milà. L’espai escènic d’Albert Ventura i a l’escenari: Anna Herebia, Laura Daza i Roger Torns.

►Hem aprofitat l’oportunitat per endinsar-nos en l’univers del poeta en qüestió. Hem volgut fer una immersió i observar les profunditats per fer aflorar la brossa, per si mai vam llençar res que ens aportés alguna cosa. Es tracta d’un viatge analèptic que ens permetrà tenir alguna cosa a dir entre el que hi ha abans i el que hi ha després, que sempre haurà d’estar comprès en un espai, que en aquest cas serà l’espai de la por, si n’hi ha, per tal d’evitar-la i no habitar-la. Imagineu-vos què passaria si tinguéssim por a la poesia, si volguéssim empresonar-la per por a si hi hagués res que pogués embrutar i empastifar l’ordre i les coses al seu lloc. Nosaltres hem decidit despullar i estripar el material del poeta en qüestió per parlar de l’avui i de l’ahir. Ens hem permès el luxe d’imaginar què passaria si no ens deixessin revisar el passat, o el present. Ens hem permès el luxe d’imaginar què passaria si ens prometessin un futur gens incert o massa cert.

►Un espectacle sobre l’expropiació de la cultura en tots els seus sentits. Un espectacle  basat en la figura de Joan Brossa i el seu univers plural i quàntic com a punt de partida per fer volar coloms i conquerir la imaginació. Parlem de la por a la poesia, de repressió, de llibertat, de física quàntica i de futurs apocalíptics on la poesia i l’atzar estan prohibits. Amb una estructura dramàtica basada en el desordre però amb una línia argumental clara: els que manen volen construir un parc d’atraccions on abans hi havia l’espai del poeta en qüestió.

►És una producció Produït per H.I.I.I.T. amb el suport de la Seca Espai Brossa i de l’Institut del Teatre