‘►Aquesta majestuosa producció de Ginebra, que tanca l’any Shakespeare, compta amb la direcció musical de Giampaolo Bisanti i la direcció d’escena de Christof Loy.

►El proper divendres 7 d’octubre el Liceu inaugura la seva temporada 2016/17 amb Macbeth de Verdi, clausurant així l’any Shakespeare. Aquesta producció del Grand Théâtre de Genève, que es podrà veure fins el dia 23 del mateix mes al Gran Teatre, compta amb la direcció d’escena de Christof Loy (Arabella. 2014/15) i amb la direcció musical de Giampaolo Bisanti. L’Orquestra i el Cor del Liceu acompanyen dos repartiments encapçalats per Ludovic Tézier i Martina Serafin que debuten el paper de Macbeth i Lady Macbeth. Luca Salsi, que va debutar el seu Macbeth sota la direcció de Muti, i Tatiana Serjan, que cantarà per primera vegada al Liceu, tanquen aquests casts de luxe que també compta amb Vitalij Kowaljow i Alessandro Guerzoni com a Banco, i Saimir Pirgu i Teodor Ilincai com a Macduff. Els joves Albert Casals, Anna Puche, David Sánchez i Marc Canturri com a Malcolm, Dama, Doctor i Servent.

►L’òpera és un melodrama en 4 actes amb llibret de Francesco Maria Piave que es va estrenar el 1847 al Teatro della Pergola de Florència. Al Liceu va arribar el 1848 on s’ha pogut veure per última vegada el 2004 de la mà de Bruno Campanella en la direcció musical i Phyllida Lloyd en la direcció d’escena.