►L’entitat sociocultural Crear i Compartir organitza en el 2024 ORIGINALS – II Cicle de Compositors catalans de Teatre Musical. El cicle -la primera edició del qual es va organitzar l’any 2018 a nunArt Guinardó- té l’objectiu de difondre i promoure el talent artístic dels músics i creadors de teatre musical del nostre país.

►La programació del primer trimestre d’aquesta segona edició del cicle estarà centrada en l’obra de tres joves creadors: Núria Llausí, Carles Alarcón i Mateu Peramiquel. Els concerts tindran lloc el segon diumenge de cada mes a les 12h a ENCUENTRO, nou espai sociocultural d’Abrera (Barcelona). La programació és la següent:

  • Diumenge 14 de gener de 2024 (12h): NURIA LLAUSÍ
  • Diumenge 11 de febrer de 2024 (12h): CARLES ALARCÓN
  • Diumenge 17 de març de 2024 (12h): MATEU PERAMIQUEL

►Els concerts, a piano i veu, constaran d’un repertori integrat totalment per cançons escrites per cadascun dels compositors, interpretades per diferents intèrprets professionals de teatre musical. Cada compositor té total llibertat per preparar el seu programa i per triar els intèrprets del seu concert, creant així un recital únic i irrepetible, en el qual es podran escoltar tant temes inèdits, com temes que ja han format part d’algun espectacle.

►Catalunya és bressol de molts professionals creadors de teatre musical que sovint no tenen la plataforma necessària per promoure les seves obres, ni per posar en peu els seus espectacles. És per aquest motiu que Crear i Compartir vol donar veu a aquests músics, per tal que puguin mostrar el treball que han fet en els darrers anys, molt del qual no ha pogut sortir encara a la llum.

►Properament, s’anunciaran els intèrprets que participaran a cadascun dels concerts.

►La primera edició del cicle ORIGINALS va ser impulsada per Marisol González, Mariona Castillo i l’entitat nunArt i va tenir lloc el 2018 a nunArt Guinardó, espai de convivència artística on cada setmana tenen lloc entrenaments, residències i mostres de treballs en procés. El 2018 el cicle va comptar amb els concerts de sis compositors que, anys després, han consolidat la seva carrera artística: Alicia Serrat, Dani Campos, Andreu Gallén, Miquel Tejada, Ferran González i Marc Sambola.

►Les entrades, amb un preu de 10€, ja estan a la venda a www.entradium.com.

►Podeu veure les actuacions de la I edició d’Originals a aquesta llista de reproducció.

 

►Els nous Originals seran:

►Núria Llausí

►Graduada en art dramàtic, especialitat de teatre musical a l’escola Eòlia. Ha treballat com a actriu a diversos espectacles de gran i petit format com ‘Els Pastorets’, dir. Paco Mir al Teatre Poliorama (2013-2015); ‘Les Bruixes de Salem’, dir. Andrés Lima al Teatre Grec (2016) i al Teatro Valle-Inclán (2017); ‘Una Habitació Buida’ de Clara Peya i Marc Artigau a El Maldà, dir. Joan Maria Segura i Miquel Tejada (2019); ‘Safareig’, dir. Marià Llop a l’Àtic 22 (2021); ‘Artaban’, dir. Marc Angelet i Marc Sambola al SAT! (2022).

►Engega diversos projectes com a compositora i intèrpret: ‘Ànteros’ (CD i espectacle), presentat al Festival NunOff i posteriorment al Teatre Condal (2018); ‘Inèdites’ (per YouTube i Instagram), en col·laboració de més de 20 artistes del panorama del Teatre Musical; ‘Eros’ (CD i espectacle), presentat al Teatre Condal (2021); ‘Domvs’ (CD i espectacle), presentat a El Maldà (2021); i ‘Lúnula’, presentat a la Sala Pangolí (2023).

►És cofundadora i membre de la companyia Com un llum.

►Actualment, es troba de gira amb l’espectacle ‘That’s a musical’, és cantant a A Grup Vocal i compagina el món de l’espectacle amb la docència.

 

►Carles Alarcón

►Com a actor, ha format part de musicals de creació, com ‘A-Z’, o ‘El Misantrop’ (2023) de Sílvia Navarro i Eduard Tenas, ‘Una Altra Estrena’ (2019-2022) de SUS4 Companyia, ‘Artaban, Príncep de les Estrelles’ (2019-2022) d’A Grup Vocal, ‘Bed & Breakfast’ (2019) d’Epidèmia Teatre i ‘Tot el que no ens vam dir’ (2018-2019) d’Alícia Serrat i Miquel Tejada, així com de diversos workshops de musicals de creació. Al món de l’audiovisual, ha aparegut en sèries com ‘Self tape’ (2023) i ‘Com si fos ahir’ (2018) i en videoclips d’artistes com Judit Neddermann, Eric Oloz i Núria Llausí.

►Com a cantant, ha participat com a corista a programes com ‘Operación Triunfo’, ‘Tu cara me suena’, ‘Las tres puertas’ i ‘La mejor canción jamás cantada’. Paral·lelament, també ha participat en espectacles com ‘Carousel, en concert’ (2018) i ‘Nit de Musicals’ al Teatre Grec (2015 i 2017) o ‘Amor x Amor’ (2017-2022). Ha estat membre del grup vocal Jarks, finalista a la tercera edició del programa ‘Oh Happy Day’ (TV3), i és col·laborador habitual d’A Grup Vocal.

►Com a dramaturg i compositor, ha creat els cicles de cançons ‘Si no t’hagués trobat’ i ‘L’últim hit’; la micropeça ‘M’; i els musicals ‘Un cop acaba la cançó’ i ‘3 desitjos’, estrenat a El Maldà de Barcelona i guanyador del premi Teatre Barcelona al Millor Espectacle Musical de Proximitat, i de dos premis Teatremusical.cat.

 

►Mateu Peremiquel

►Comença els seus estudis de música a l’Aula de Jazz i Música Moderna del Liceu de Barcelona. Posteriorment, és Graduat en piano modern a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i obté un màster de música per dansa i teatre a la Danish National School of Performing Arts de Copenhaguen, Dinamarca.

►Obté un segon Master Degree en Direcció Musical per Teatre Musical al Royal Conservatoire of Scotland, Regne Unit.

►Ha col·laborat com a pianista a múltiples projectes nacionals i internacionals. Ha dirigit el musical ‘The book of names’ al Festival Fringe d’Edinburgh i l’espectacle ‘Home and Away’ a l’Off-off Broadway de Nova York.

►Ha guanyat 2 premis Enderrock i un Premi ARC.

►Cofundador, juntament amb Mar Puig, de la productora de música i arts escèniques WeColorMusic. Des del 2018 han creat els espectacles de teatre musical ‘Bruna’, ‘Les històries de l’avi Josep’ i ‘Alan’. També han creat microespectacles musicals com ‘Perdre el temps’, ‘La funerària’ y ‘Et penso tant’.

►Juntament amb Mar Puig, guanyen el premi Juan Mayorga a Millors autors per ‘Bruna’. També guanyen diversos premis a Millor Direcció i Millor Espectacle a diferents mostres i concursos de teatre d’arreu de Catalunya. Cal destacar els Premis Teatre Barcelona com a Millor espectacle familiar de la temporada 20-21 amb ‘Bruna’ i el de la temporada 22-23 amb ‘Alan’.

►Podreu trobar tots els seus treballs compositius a mateuperamiquel.com.