El Sr. Carroll i les germanes Liddell pugen a les golfes disposats a passar una estona entretinguda. L’edith, la germana gran troba un llibre i proposa a les germanes que el llegeixin. Però l’Alícia, sempre inquieta , s’avorreix llegint i li demana al Sr. Carroll que s’inventi un conte per a ella, i ell la complau.

I així els quatre, comencen a improvisar una història esbojarrada on, una nena, l’Alícia, veu passar un conill ,amb armilla i rellotge, que té molta pressa. L’Alícia el segueix fins al seu cau i apareix en un món subterrani i desconegut, un món capgirat on les coses més estrafolàries són possibles. En el seu passeig per aquest món absurd, troba un seguit d’ estranys personatges : el conill blanc sempre estressat, l’eruga, la granota, el peix, la duquessa, el gat rialler, la llebre, el barreter boig, i la temible reina de cors….

I entre aventures absurdes amb animals que parlen i objectes amb vida pròpia …La tarda s’acaba i es fa  l’hora de berenar. Però abans de marxar l’Alícia li demana al Sr. Carroll que li escrigui totes aquelles esbojarrades aventures en un conte que ella pugui llegir sempre que li plagui. Un conte especial que farà que la nena s’enamori de la lectura. I així neix: “Alícia al país de les meravelles!”