Dorothy és una joveneta que viu amb els seus oncles a les planes de Kanses. La seva vida és grisa i avorrida. Per això la Dorothy somia en marxar ben lluny, a un país on tot sigui de colors i on trobi l’alegria.
A causa d’un tornado, que s’emporta la seva casa volant pels aires, Dorothy arriba al fantàstic país d’Oz, un lloc on bruixes bones i dolentes disputen entre elles i on les coses més inversemblants són del tot possible. Per tornar a casa seva, la Dorothy ha d’anar a Ciutat Maragda i parlar amb el gran Màgic d’Oz.
Al llarg del camí, sempre solcada per mil perills, troba un seguit de personatges, que també volen obtenir alguna cosa que els hi manca: Un espantaocells que desitja un cervell, un home de llauna que vol un cor i un lleó poruc que necessita coratge.

El missatge que es vol donar és que cal aprendre a acceptar-nos com som, intentar trobar la veritat que portem a dintre, descobrir la pròpia autoestima i aleshores fer un esforç per superar les dificultats i ser un xic millors. I també es parla de l’engany, de la manipulació infantil i moltes altres coses implícites a l’original. El Meravellós Màgic d’Oz és avui dia un clàssic, que no deixa de representar-se arreu del món.