Dos veïns i amics íntims, HUCKLEBEE i BELLOMY, fingeixen estar enemistats per aconseguir que els seus fills, MATT I LUISA, s’enamorin i es casin. Conscients que els joves fan tot el contrari a allò que els seus pares els imposen decideixen construir un mur entre ambdues cases i, d’aquesta manera, els fills viuen una apassionada història d’amor.

Quan s’adonen que els seus fills ja s’han enamorat, i amb la finalitat d’acabar amb la seva fingida enemistat, els pares contracten un actor anomenat EL GALLO perquè es faci passar per un bandit que segresta LUISA. Així MATT podrá alliberar-la i fer-los creure que, gràcies a aquesta acció, els antics enemics pacten la pau.

Amb l’ajuda de HENRY, un vell actor shakespearià, i el seu ajudant MORTIMER, EL GALLO aconsegueix que el pla surti a la perfecció, i al final del primer acte veiem la jove parella i els seus pares feliços i contents d’estar finalment tots reunits.

Però com ens expliquen EL GALLO i el seu ajudant EL MUT, la felicitat és efímera, i la parella comença a patir els efectes de la vida en comú a la llum del dia. I el mateix els passa als pares, que s’adonen que era més fàcil conviure amb la mentida que amb la dura realitat.

LUISA i MATT no són feliços perquè no han viscut més que el seu enamorament i després d’una forta discussió se separen. MATT marxa de casa per conèixer altres pobles i països, mentre LUISA espera a casa que li arribi el gran amor de la seva vida.

EL GALLO torna a fer una aparició espectacular per tal de posar les coses al seu lloc. Torna a contractar HENRY i MORTIMER perquè ensenyin a MATT que el món pot ser un lloc terrible i cruel, i a LUISA quin  és l’amor autèntic i quin l’interessat. Quan MATT torna a casa després d’una autèntica baixada als inferns i es troba amb LUISA plorant el desengany amorós d’ EL GALLO, els dos s’adonen que realment s’estimaven i decideixen viure per sempre junts per pròpia voluntat, sense cap tipus de manipulació dels seus pares ni de ningú.

Finalment EL GALLO ens ensenya com MATT i LUISA s’han fet adults i trien el seu avenir aquell mes de setembre.