GENOVA 01 és una obra molt especial i atípica. El seu autor és un italià de 28 anys anomenat Fausto Paravidino que malgrat la seva obvia joventut s’ha convertit en un autor molt important a tota Europa. Amb la seva encara curta producció d’obres per una raó d’edat, se’l representa a molts països europeus amb un gran èxit, sobre tot a Alemanya, en la que se l’ha considerat “l’autor de l’any”.

Aquesta peça, tal com el seu nom indica, parteix d’un esdeveniment real conegut per tothom: l’assassinat del jove italià perpetrada per la policia a una de les manifestacions antiglobalització durant la cimera dels G8 a Gènova l’any 2001.

Els protagonistes d’aquesta peça, segons l’autor, són dones i homes de diversa edat i cultura; l’acció passa al teatre. El text és un text directe, sense quarta paret, ple d’humor, viu, en el qual l’autor explica què va passar quan aquest noi va ser assassinat. Però la visió dels fets la fa des de la visió més irònica, lúcida i divertida de la política que puguem imaginar.