NWC (No War Cabaret) no és un intent pedagògic ni didàctic, sinó una acusació directa a tots els que com tu, concurrents a aquesta litúrgia i emparat per la democràcia, responsabilitzes als teus líders polítics de tots els mals i malalties. A les dictadures, els ciutadans no són fiadors dels despropòsits dels seus regents; en les democràcies, sí.

I que ens importa la convenció de Ginebra o els judicis de Nuremberg. Com els nostres enemics són cruels i un ramal d’assassins, nosaltres ens permetem ser uns lladres de bestiar per aturar la cruenta revolta.

Quan la guerra s’allibera i es deslliga, l’última esperança anomenada Europa, autoritza als Estats membres en la seva flamant Constitució, a recórrer a mitjans militars per “garantir el manteniment de la pau, la prevenció de conflictes i l’enfortiment de la seguretat internacional “… En altres paraules, empara la guerra preventiva.

Quan la guerra s’allibera i es deslliga, gairebé no hi ha motius per sortir al camí a la trobada dels altres. No espero molt de tu com a espectador. T’aconsello que facis el mateix amb el nostre espectacle … Probablement t’incomodarà i amb l’amplitud que et donen els dos conceptes teatrals que vas aprendre a la primària, ens fareu de “falta de ritme”.
Si decideixes quedar-te malgrat tot … Bon Appétit