En Raül deixa el pis d’herència familiar del Raval de Barcelona. Fent les caixes de mudances amb la Lara, la seva parella, descobreixen una misteriosa caixa amb objectes del seu difunt avi (roba, un diari personal, etc).
Qui era aquest personatge del qual en sabia tan poca cosa? Doncs ni més ni menys que el millor carterista de la ciutat, una figura mundana dels “baixos fons”. Entre fascinació i vergonya, el jove s’endinsarà en la vida de l’estrany familiar i del seu barri: històries de nit, de cabaret, de carrer…

Aquesta obra de teatre musical trasllada a l’espectador cap a un món sovint desconegut alhora que molt proper: la Barcelona “canallesca” del Barri Xino, el que avui coneixem com el Raval.

L’obra és de teatre i música. Es passarà constantment d’un gènere a l’altre, del diàleg a la cançó i de la cançó al diàleg, de vegades es rellevaran i de vegades conviuran. Les peces que es presentaran durant l’espectacle són del gènere pop-electrònic, i estan enregistrades en format CD.

El so, al llarg de l’espectacle, té una importància especial, ja que aquestes cançons esmentades, amb els seus timbres més contemporanis, contrasten de manera voluntària amb els sons i sorolls del passat del barri. Aquest diàleg entre sonoritats pretén ajudar a l’espectador a entendre, des d’un costat més sensorial, la dicotomia entre el passat del barri i el seu present.