LA PERRITXOLA sembla de goma. S’ha deixat emportar a l’espai i al temps del Perú amb una flexibilitat insospitada. És la prodigiosa alquímia de la crítica a la misèria latent del poder abusiu. Nosaltres hem situat l’acció a un Perú d’opereta, que ens resulta molt proper. En aquest país “imaginari” governa el Virrei amb maneres caciquils i autoritàries, al mig d’una gran profussió de signes i símbols militars i patriòtics. Per a la posada en escena ens hem inspirat en aquelles inolvidables pàgines de CELTIBÈRIA-SHOW de Carandell de la revista Triunfo, que feïen les delícies de la nostra adolescència tardo-franquista.

LA PERRITXOLA, un espectacle on la música, el cant i la interpretació es barregen dalt de l’escenari. Amb Pep Cruz com el Virrei, Xavier Bertran com el Piquillo i Marta Marco com la Perritxola, juntament amb 18 actors que interpreten, canten, ballen i toquen un instrument alhora. Així doncs, DAGOLL DAGOM fa pujar l’orquestra a l’escenari i la fa conviure amb els actors, tret diferencial de l’obra.

Un teatre de primera línea d’actualitat, amb la delícia musical d’Offenbach i amb tota la caballeria argumental original carregada d’un lleuger i divertidíssim sentit de l’humor