Estrenada el 1971 al Kingston Mines Theatre de Chicago, amb menys d’un any, el 1972, va passar a l’Eden Theatre a l’Off-Broadway estant nominada pels premis Tony i a final d’aquell mateix any passa a representar-se al Broadhurst Theatre de Broadway, estan 8 anys en cartell.

Però l’espectacle es va internacionalitzar i convertir en iconogràfic quan va arribar a la pantalla gran amb John Travolta i Olivia Newton-John en els papers protagonistes.

Segurament tots  coneixerem la història de la Sandy i en Danny que es coneixen un estiu de vacances  a la platja però que en finalitzar-les cada un  se’n torna a les seves ciutats. El destí els torna a unir a l’Institut Rydell. Aquí començaran els problemes, les aparences, els dubtes, les decepcions i les il·lusions. I és que el llibret creat el 1971 segueix viu, actualment és un dels espectacles de teatre musical més representats pels instituts, i altres autors han agafat  la base del llibret de “Grease” per crear sèries de televisió, obres de teatre i nous èxits internacionals com “High School Musical”.

En aquesta tercera edició de “Fem un musical” després d’haver passat per  “Joseph and the amazing technicolor dream coat” d’Andrew Lloyd Webber i Tim Rice, i “El Mikado” de William Gilbert i Arthur Sullivan, volia un espectacle on els personatges tinguessin l’edat dels intèrprets. D’aquí neix la idea de portar a sobre l’escenari  “Grease”, un clàssic del segle XX que no ha parat de representar-se i  que acosta generacions al teatre. La dels pares dels intèrprets que van viure l’esclat del film als 70’ s i la dels seus fills, els intèrprets, que esperen rere el teló. Quantes obres poden dir això?