QUÈ ÉS GYPSIES? És un concert, essencialment un concert, en el que s’utilitzen les cançons d’alguns musicals de l’època daurada, anys 50 i 60, com a via per a explicar anècdotes de la nostra experiència en el món de l’espectacle i, a la vegada, fer un petit homenatge a tots aquells actors i cantants que, com nosaltres, tot i haver treballat en aquest món des de ben joves, no han traspassat la línia de la gran popularitat i la fama, els que a Nova York es coneixen com a “BROADWAY GYPSIES”.
Els musicals dels anys 50 i 60, tot i ser els més populars, són els més injustament tractats en el panorama actual. El cinema els ha fet famosos a través de les seves pel·lícules, en ocasions una mica ensucrades, però mantenen una base musical i dramàtica espectacular que fa que continuïn sent frescos i interessants com el dia de les seves estrenes als escenaris de Broadway o Londres.
Això fa que un concert amb aquest programa sigui proper a tot tipus de públic ja que, moltes de les cançons que s’interpreten formen part de la memòria col·lectiva. Per altra banda, és un tipus de música a cavall entre la música clàssica i els standards de jazz americans, cosa que, juntament amb una visió actualitzada i original de les interpretacions, fa que es pugui interpretar en escenaris molt diversos, des d’una sala de concerts, un teatre de petit format o un lounge bar. L’únic element indispensable és la proximitat amb el públic. Per això, s’ha optat per fer les versions de les cançons traduïdes al català, respectant al màxim el caràcter i el missatge de l’original en anglès.