►La companyia ha fet una primera selecció de 108 aspirants entre les més de 1.000 candidatures que han rebut.

►La temporada 2024-2025 serà l’última oportunitat per veure en directe un dels musicals més emblemàtics de Catalunya: Mar i Cel. Un musical basat en l’obra d’Àngel Guimerà, amb música d’Albert Guinovart i text de Xavier Bru de Sala.

►Mar i Cel ocupa un espai central dins la trajectòria de Dagoll Dagom i, sense cap dubte, ha estat l’espectacle de teatre musical que més ressò ha tingut d’entre totes les seves creacions. Aquest relat de pirates i cristians esdevé una metàfora perfecta del món, on els seus habitants continuen obstinats a lluitar, odiar-se i autodestruir-se per raons que haurien d’haver desaparegut fa temps. Una història que, lamentablement, manté una temàtica inesgotable, massa actual, que ens parla de la confrontació persistent entre cultures i religions.

►Mar i Cel ha estat el punt d’enamorament del teatre per a molts espectadors i professionals que han confessat que s’han dedicat a aquesta feina, en gran part, influïts pel bon record de l’espectacle.

►Dagoll Dagom vol portar de nou als escenaris aquesta producció, mantenint la mateixa ànima original, per tal d’oferir als espectadors la possibilitat de tornar a gaudir amb una obra que, en el seu moment, els va emocionar i, sobretot, per presentar-lo als més joves que no han tingut la possibilitat de veure’l i, potser, estimar-lo.

►50 anys de Dagoll Dagom, mig segle dalt dels escenaris

►Al llarg de tots aquests anys, la companyia catalana ha posat en escena espectacles que han deixat empremta a la memòria col·lectiva de diverses generacions: Antaviana, Flor de Nit, Mar i Cel o Cop de Rock són alguns exemples teatrals que s’han alternat amb la gravació de sèries de televisió tan populars com Oh, Europa! o La memòria dels Cargols.

►Dagoll Dagom ha treballat per introduir i assentar el teatre musical tant a Catalunya com a l’Estat Espanyol i arreu del món. Amb els 50 anys de trajectòria ha contribuït enèrgicament al creixement del teatre musical arreu del territori amb la creació de nous públics i a la formació de noves generacions d’actors, actrius i professionals artístics que s’han incorporat al sector del teatre musical. Al llarg de la seva història han fet 34 espectacles, més de 8.000 funcions i més de 4.700.000 espectadors.

►Pots consultar les fitxes de les prediccions anteriors aquí:

Mar i Cel (2014)

Foto: Ana San Martín i Roger Berruezo.

Mar i Cel (2004)

Foto: Carlos Gramaje i Elena Gadel.

Mar i Cel (1988)

Foto: Àngels Gonyalos i Carlos Gramaje.